Testa baccarat!

Är du intresserad av casinospel så har du nog sett hur många olika typer av spel det finns att välja på. Några av de vanligaste typerna är roulette och spelautomater som även kallas för videoslots. Gillar man kortspel så kanske man har hört talas om baccarat? Det är en klassiker när det kommer till just kortspel och har blivit mycket populärt. Har du inte hunnit prova baccarat ännu? Inga problem! Vi tänkte nämligen berätta lite om hur spelet fungerar.

Hur går det till?

När man är ny till ett kortspel så kan det ofta verka ganska rörigt även som spelet i sig inte är speciellt avancerat. Baccarat är ett hasardspel vilket betyder att det är tur och inte skicklighet som är det avgörande, alltså så har man även en bra chans som nybörjare! Hur går spelet till då? I baccarat så använder man sig av flera kortlekar, i regel så handlar det om sex till åtta stycken. Varje hand blir tilldelad två till tre kort och uppgiften är då att satsa på om spelaren eller bankirens hand är närmast summan 9. Du kan välja på att satsa på bankiren, spelaren eller om det skulle bli oavgjort.

Kortens värden

I baccarat så räknas klädda kort som noll och ess räknas som en etta. Resten av korten värderas helt enkelt efter siffran och färger har ingen betydelse. Skulle summan i en hand bli tvåsiffrig så plockar man bara bort den första siffran av den totala summan. Det kan se ut såhär: du får 6+8 vilket är lika med 14, då plockas ettan bort och din siffra blir alltså 4.